Scriptielinks

Je hebt het waarschijnlijk al ontdekt: er is ontzettend veel te vinden over scripties op internet. Om je een te helpen het kaf van het koren te scheiden vind je hieronder wat ‘scriptielinks’.

Scriptiecorrectie

Een van de handige scriptielinks van de ScriptiestudioWil je je scriptie vakkundig laten controleren en verbeteren op schrijfstijl en tekstverzorging?Ga dan naar de webpagina van scriptium voor excellente scriptiecorrectie. Je vindt er ook handige scriptietips.

 

Leren van scriptieprijzen

Zoals je hebt kunnen lezen in het blog Scriptietips voor een geslaagd 2017 zijn er vele scriptieprijzen te winnen. Het is zeker de moeite waard om eens een prijswinnende scriptie te downloaden en te ontdekken wat die scriptie nou prijswinnend heeft gemaakt. Kun je je voordeel mee doen!

Scriptietips van prijswinnaars

Trouwens, een aantal prijswinnaars geeft zelf ook tips. Het online magazine van de universiteit Utrecht interviewde de scriptieschrijvers. In het artikel lees je hun ‘geheime scriptierecepten’.

Scriptieservice van de SER

De sociaal-economische raad (SER) voorziet de Nederlandse overheid van advies. En scriptieschrijvers! Je vindt op hun pagina ‘scriptieservice’ literatuurlijsten, scriptiethema’s en enkele schrijfadviezen. Studeer je af in een sociaal-economische richting, dan is een bezoekje aan de scriptieservice van de SER de moeite waard.

Begeleiding bij proefschrift schrijven

Nee, helaas, die biedt de Scriptiestudio niet. Maar je kunt daarvoor wel terecht bij Arjenne Louter. Op haar website vind je vele tips. En een geweldig woord: proefschriftschrijfdriedaagse. Die schijnt overigens erg effectief te zijn.