Scriptietips voor een geslaagd 2017

2017 is gestart! Voor veel studenten betekent dat: beginnen aan de afstudeerperiode. Ze zijn zich al aan het oriƫnteren en hebben zich voorgenomen binnen een half jaar af te studeren. Prima voornemen! Daarom hierbij 5 concrete scriptietips om er een geslaagd jaar van te maken.

Continue reading “Scriptietips voor een geslaagd 2017”

Goed verwijzen naar je bronnen

Wanneer je voor je scriptie wetenschappelijke literatuur op de juiste manier moet citeren of literatuurverwijzingen moet opnemen, is de automatische literatuurverwijzing in Word heel handig. De computer doet het werk. Toch staan ook in die automatisch gegenereerde literatuurverwijzingen en -lijsten vaak fouten. Jammer, want ze kunnen je punten kosten. Daarom is belangrijk zelf ook de basisregels te kennen.

Log in om dit artikel te lezen.

Orde in de theorie met de literatuurmatrix

Met een literatuurmatrix kun je een grote hoeveelheid informatie uit verschillende artikelen en boeken ordenen zodat je er meer greep op krijgt. Dit komt je analyse ten goede en je zorgt dat je de baas blijft over de boeken in plaats van dat de boeken de baas worden over jou en je literatuurhoofdstuk op een omgevallen boekenkast gaat lijken. Log in om dit artikel te lezen.