Werkwijze

 

Gratis en vrijblijvend kennismaken

Mail je scriptieconcept of bel voor een vrijblijvende kennismaking. De Scriptiestudio  stelt het probleem vast en adviseert je over de aanpak en de scriptiebegeleiding.

Try-out scriptiebegeleiding

Online scriptiehulp bij de Scriptiestudioklasje2

Besluit je de scriptiebegeleiding te proberen, dan kun je een try-out bestellen. Je betaalt dan een uitprobeertarief van € 75 voor anderhalf uur. Een half uur daarvan gebruikt je begeleider als voorbereiding en je skypet dan samen 1 uur.  Jullie nemen de grote lijn van de scriptie door of een specifiek hoofdstuk eruit. Je kunt ook je Plan van Aanpak bespreken (de ervaring is dat na zo’n bespreking je je Plan van Aanpak al zodanig kunt aanpassen, dat je een GO krijgt van je opleiding).

Vijf tot acht uur begeleiding

Wanneer het om de verbetering van je scriptie gaat, is vijf tot acht uur scriptiebegeleiding vaak voldoende. Met de resultaatgerichte begeleiding pas je de structuur aan van je scriptie, zodat je weer overzicht hebt. Vervolgens helpt de Scriptiestudio je met nieuwe inzichten en schrijftechnieken, zodat je dit overzicht kunt vertalen in een beter lopende en logisch samenhangende scriptie. Die technieken zijn overigens ook bijzonder bruikbaar in de beroepspraktijk nadat je bent geslaagd met je scriptie!

Werken in één document plus een gespreksopname

Bij de scriptiebegelding via Skype werkt de Scriptiestudio vaak met het programma Teamviewer: via dat  programma kunnen jij en de begeleider in één en hetzelfde document werken. Zo kan de begeleider van de Scriptiestudio je niet alleen uitleggen maar je ook laten zien hoe je een alinea opbouwt, een formulering verbetert of een literatuurverwijzing correct moet opnemen. Elk begeleidingsgesprek wordt bovendien opgenomen en na het gesprek krijg jij de mp3-opname toegestuurd, zodat je deze kunt terugluisteren. Op die manier hoef je tijdens het gesprek niet als een razende mee te schrijven.

Soorten scriptiebegeleiding

De Scriptiestudio kan je begeleiden  bij zowel Engels- als Nederlandstalige scripties, en bij zowel hbo- als academische scripties. We zijn bovendien thuis in zeer uiteenlopende studierichtingen, van rechten tot communicatie, van ict tot criminologie en van bedrijfskunde tot filosofie.

Vind je skypen niet prettig? Het is ook mogelijk om in levende lijve af te spreken. Houd dan wel rekening met bijkomende reiskosten en kosten voor een vergaderruimte. Verder kunnen we je ook feedback via mail geven: je mailt dan een hoofdstuk en krijgt die terug met commentaar en redactionele verbetersuggesties. Neem hierover wel altijd van tevoren contact op met de Scriptiestudio.